Tenhle blog bude vytvářet prostor pro myšlenková pohnutí autora a spol.

Rubriky

Nejnovější

Odvolání arcibiskupa Bezáka

16. 7. 2012 0:54
Rubrika: Nezařazené

Je to pár dní, co médii proběhla tato podivná a děsivá zpráva. V dnešní době není obezřetnosti na zbyt a s podlomenou důvěrou ve věrohodnost médií člověk očekává hlasy z druhé strany, které snad vysvětlí na první pohled nepochopitelnou zvěst:

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/184564-vatikan-za-podivnych-okolnosti-odvolal-arcibiskupa-bezaka/ aneb krize legitimity v církvi... Je spravedlivé, když papež udělá něco takového bez veřejného objasnění? Anebo mu stačí jen se odvolávat na boží autoritu? Bůh ale podle mě nekryje ničí křivé jednání...

Nechce se mi uvěřit, že by to bylo tak, jak to vypadá. Co by to ale znamenalo, kdyby opravdu papežský stolec ovládla taková zvůle? Silně mi to připomíná podobenství o správcovi, který zapoměl na své poslání, začal se opíjet a bít služebníky.. neměl by papež spíš stát na straně bitých? Nemá papež sloužit Církvi boží, místo aby ji rozkládal nečestným chováním? Prosím, napište, že to není tak, jak to vypadá..

Zobrazeno 1719×

Komentáře

Elfkam

Zjevná zvůle a nespravedlnost? Svatý stolec biskupy dosazuje a tudíž má právo je kdykoliv odvolat, logické. Navíc Bezák měl možnost se hájit. Čemu prospěje zveřejnění důvodu odvolání? Proč poukazovat na zlo?

HelenaH

možná že právě neměl možnost se bránit, dostal zákaz komunikovat s médii.
http://www.vojtechkodet.cz/dulezite-otazky/kauza-robert-bezak-odpoved-na-otazku.html

Zobrazit 33 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková